Fakturering och betalning

Som kund får ni er faktura varje månad, och det ska vara lätt att betala den. Vi distribuerar därför fakturorna via t.ex. e-faktura, post EHF och erbjuder även automatisk betalning via autogiro. Ni kan även kombinera e-faktura och autogiro.

E-faktura för kunder med enfamiljshus

Statkraft erbjuder våra kunder med enfamiljshus att betala fakturorna via t.ex. e-faktura. Med e-faktura får du fakturan direkt till din internetbank. Fakturan är färdigifylld så du slipper mata in OCR-nummer, kontonummer, belopp och förfallodatum. Du kan även ändra förfallodatum, belopp och kontonummer om du önskar det.

På din internetbank finns ett arkiv över alla betalda och obetalda fakturor vilket gör det enkelt för dig att hålla koll på dina betalningar. En annan fördel är att du även kan betala dina fakturor om du är på resande fot.

Avtal om e-faktura upprättar du i din internetbank gjenom at leta upp Statkraft Värme AB och skicka in en anmälan om att du vill ha efaktura. 

Man kan even avanmäla sig hos sin bank om man inte längre vill ha efaktura. 

 

Elektronisk fakturering via EHF/Peppol för näringsverksamhetkunder

Statkraft erbjuder elektronisk fakturering via EHF/Peppol till våra näringsverksamhetskunder (företag och bostadsrätts-/samfällighetsföreningar). Det är en standard för elektronisk utväxling av fakturor i Europa, som ger en enkel och effektiv kommunikation av fakturor. Men det ger även högre tillförlitlighet och mindre felmarginal då de elektroniska fakturorna läses in automatisk och skickas direkt till mottagarens ekonomisystem, vilket ger snabbare uppdatering av er redovisning. Ännu en fördel för er är att ni får alla fakturor på ett ställe, vilket gör det lättöverskådligt.

Vänligen kontakta vår kundservice om ni önskar elektronisk fakturering framöver.

Autogiro

Med autogiro betalas era räkningar per automatik. På förfallodagen belastar banken ditt konto med avtalat belopp och överför detta till oss. Du har möjlighet att stoppa betalningen om du skulle önska det. Om du upprättar både e-faktura och autogiro får du ingen pappersfaktura och betalningen sker automatiskt på förfallodagen. För att ansluta till autogiro kan du fylla i formuläret nedan.

Kundservice

Kontakta vår kundservice helgfria vardagar:
kl. 09-11, 12-15

Tel: 0771-111 077

Felanmälan, dygnet runt: 0771-111 077 (alt. 031-771 92 84)

E-post: kundeservice@statkraftvarme.com